Er iPad 2 på vej?

iPad 2Der har allerede nu i længere tid verseret rygter om en iPad 2 fra Apple. Rygterne om en iPad 2 er ikke blive mindre i den senere tid, tværtimod så er rygterne tiltaget og flere og flere detaljer rapporteres nu. Ligeledes er der blandt rygterne nu også sat et tidspunkt på, for hvornår man forventer at Apple vil lancere den nye iPad 2.

Der har været mange spekulationer om hvilke funktioner iPad 2 vil blive forbedret med. De mange skriverier om manglende kamera (både for og bag) på den første iPad har nok gjort sit til, at der vedvarende har været rygter om, at iPad 2 netop vil blive lanceret med hele to kameraer – et bagpå til at tage alm. fotos med samt et kamera foran, således iOS4’s FaceTime-funktion kan udnyttes også på iPad’en. Det er rapporteret, at en journalist skulle have set en model af iPad2 med to kameraer, så hvis det ellers er sandt, vil mange sikkert glæde sig til lanceringen af iPad 2.

En sådan iPad 2 skulle være blevet spottet af en journalist fra Reuters i forbindelse med et pressemøde angående lanceringen af den første avis kun beregnet til udgivelse på iPad’en (The Daily). Pressemødet fandt sted d. 2. februar. Det er ikke helt usandsynligt at medarbejdere fra Apple skulle have begået en “fejl” og medbragt en iPad 2 til fremvisning på pressemødet, uden at tænke sig om. Det er jo sket tidligere.

iPad2Men der er et “men” i hele denne historie! Inden man begynder at glæde sig alt for meget over de to muluge kameraer, så er det måske værd at overveje hvilken opløsning vi taler om! Nogle af rygterne om to kameraer i en kommende iPad 2, kommer bla. på baggrund af granskningen af iOS-SDK’en som er frigivet fornylig. Heri mener eksperter at kunne se, at der kommer to kameraer  – men man mener også, at kunne “læse” at opløsningen på kameraerne absolut ikke er noget at blive imponeret over. En opløsning på 1MP for bagside-kameraet er ikke hvad man kunne forvente. Ligeledes har kameraet på forsiden en endnu mindre opløsning, så alt i alt er det måske ikke så imponerende med de to kameraer alligevel.

Når man måske ikke kan glæde sig så meget over kameraerne i en kommende iPad 2, så er der formodentlig andre ting at glæde sig over – ihvertfald igølge rygterne. Rygterne taler om en hurtigere processer kaldet A5, der tales om også en RAM upgradering til 512MB, så iPad’en således kommer til at matche RAM størrelsen i iPhone 4. Ligeledes tales der om et tyndere design. Websitet “Engadget” har tidligere rapporteret om muligheden for en “slot” til SD-hukommelseskort i en kommende iPad 2. Der her hersker dog en del forvirring herom, idet “Engadget” senere har trukket deres vurdering tilbage. Rygtet opstod oprindeligt på baggrund af en såkaldt “case” til iPad 2, hvori der var et ekstra hul i forhold til den nuværende “case” til iPad’en. Efter at vurderingen er trukket tilbage, hersker der nu en del mystik om hvad udskæringen i casen så skal anvendes til – idet der ikke er kommet nogen konkrete bud herpå endnu.

Der er ingen tvivl om, at en iPad 2 er ventet med spænding og ikke mindst er det ekstremt spændende at se om det er værd at opgradere til den nye version. Hvornår en iPad 2 bliver lanceret er der ingen der ved med sikkerhed, men der er blevet gætte på både marts og juni her  i 2011.

Comments are Closed