Apple TV og iPad 2

Apple TV er efterhånden omtalt i flere artikler her på ipadnyheder.dk og der er i den forbindelse givet kortere eller længere forklaringer på hvad Apple TV er samt hvad man kan, med denne geniale enhed fra Apple. Men for alle tilfælles skyld vil vi her i denne artikel prøve at give en uddybende forklaring samt et overblik over hvordan du bedst udnytter Apple TV sammen med dine Apple produkter samt evt. dit HDTV.

Apple TV og iPad

Hvad er Apple TV?
Apple TV tilsluttes til dit fjernsyn med et HDMI-kabel. Apple TV kan nemmest betegnes som en form form for digitalt mediecenter til dit TV, men med den fordel at du nemt og særdeles effektivt kan udnytte alle dine Apple enheder sammen Apple TV og dit fjernsyn.

Apple TV

Apple TV med fjernbetjening

Apple TV sættes naturligvis op således at den har forbindelse til din trådløse router og så starter alle festlighederne! Dette giver dig nemlig adgang til iTunes på din computer samt til iTunes Store! I iTunes Store kan du leje film og tv-serier. Via forbindelsen til din trådløse router, kan du oprette forbindelse til din computer fra Apple TV, hvor du her kan se de billeder, musik eller videoer som ligger gemt på computeren.
Apple TV indeholder ikke en harddisk og du kan derfor ikke optage og gemme indhold på den. Det er derfor vi vælger at betegne Apple TV som et mediecenter hvor streaming af indhold er det centrale.

Hvad skal du bruge for at komme igang:

  • Apple TV boks
  • Et HDMI-kabel
  • TV med HDMI-indgang
  • iPad, iPad 2, iPhone eller iPod Touch

Tilslutning af Apple TV
Tilslutningen af Apple TV til dit fjernsyn er utrolig enkel om nem. Du skal blot forbinde Apple TV boksen med HDMI-kablet og derefter sætte den anden ende af HDMI-kablet til dit fjernsyn. Så er du klar til at tilslutte strømkablet til Apple TV boksen.Første gang du bruger Apple TV, bliver du ført gennem en række trin, inklusive valg af sprog, valg af netværk, konfiguration af Apple TV til netværket og oprettelse af forbindelse til iTunes. Følg blot vejledningen på skærmen og du har konfigureret Apple TV i løbet af ganske kort tid.

Apple TV tilsluttes med et HDMI-kabel

Apple TV forbindes med HDMI-kabel

Internet på dit HDTV med Apple TV
Med Apple TV bliver der åbnet op for indholdet på internettet direkte på dit fjernsyn. Du kan altså se videoer på Youtube eller programmer fra DR via podcast. Som det beskrives nærmere nedenfor har du nu også adgang til at leje og købe film samt TV-serier direkte fra dit TV.

Musik og film via Apple TV

Tilslutning af Apple TV til dit fjernsyn, gør at du har adgang til iTunes Store direkte fra dit fjernsyn. Hermed har du adgang til at leje eller købe film og TV-serier (der er fornylig åbnet op for adgang fra Danmark også).

Køb eller lej film fra Apple TV

Køb eller lej film med Apple TV

Du har også mulighed for at købe og høre musik fra iTunes direkte fra dit TV. Du kan naturligvis også se de film du selv måtte have konverteret og gemt i iTunes (på din computer). Dette foregår via dit trådløse netværk, hvilket betyder at din PC/Mac skal være tændt og iTunes programmet startes. Herefter har du adgang til at den musik og alle de film du måtte have gemt i iTunes.

Kontrol over Apple TV fra din iPad, iPhone eller iPod Touch
Hvis du har en af de nævnte iOS-enheder, har du flere muligheder for at kunne kontrollere Apple TV direkte fra en sådan enhed.Du kan f.eks. downloade en gratis app fra Apple der hedder Remote (LINK til App Store).
Remote app’en gør det muligt at anvende f.eks. din iPad eller din iPhone som fjernbetjening til Apple TV – du kan bladre igennem eller søge i, din musik og filmsamling og direkte herfra vælge hvad du vil høre eller se på dit TV.

Kontroller Apple TV fra din iPad

Kontroller Apple TV fra din iPad

En anden mulighed for at kontrollere Apple TV er, at anvende funktionen AirPlay. AirPlay er en funktion som allerede ligger i din i-enheds styresystem. AirPlay gør det muligt at streame musik, billeder eller film direkte fra din iPad eller iPhone til dit TV. Der er efterhånden også en hel del apps der understøtter AirPlay, hvilket f.eks. betyder at du kan streame specifikke spil til dit fjernsyn – Real Racing (LINK) er et godt eksempel herpå.

Der findes faktisk endnu en mulighed for at kontrollere din Apple TV boks – nemlig fra iTunes som kører på din Mac eller PC. Via AirPlay funktionen vælger du blot at sende indholdet fra iTunes til din Apple TV boks og dermed kan du se/høre indholdet på dit TV.

Hvor kan man købe Apple TV?
Apple TV har længe kunnet købes i Danmark (online butikker). Fornylig er den også blevet tilgængelig i fysiske butikker samt i Apple’s egen Apple Store.

Comments are Closed