Alt om AirPlay og iPad 2

airplay og ipad 2

Du har måske hørt om det – men endnu ikke prøvet det. Måske er du ikke helt med på hvad AirPlay ér samt hvad du kan bruge AirPlay til.

Vi har tidligere skrevet et par artikler om AirPlay, hvor AirPlay funktionen kort er blevet forklaret. Du kan også se en demo af AirPlay her.

Men da der efterhånden er kommet flere og flere apps der kan udnytte AirPlay funktionalliteten, er det på tide at bringe en mere grundig og uddybende forklaring af hvad AirPlay er samt hvordan du kan udnytte funktionen til at få mest muligt ud af dine AirPlay enablede enheder. Først følger en grundig forklaring af Apple AirPlay, herefter kommer der en liste over forskellige apps der udnytter AirPlay funktionen.

Hvad er Apple AirPlay?

airplay og ipad 2Kort fortalt er AirPlay en funktion der gør at du kan streame media-indhold (lyd og/eller billede) trådløst direkte til enheder der er forberedt til at modtage media-indholdet.

Eksempler herpå kunne være – trådløs streaming af musik fra en app på din iPad 2, til et par aktive højttalere. Dette sker trådløst, helt uden anvendelse af kabler eller nogen for for opsætning. Du vælger blot AirPlay ikonet (se foto herover) i app’en du vil streame fra og lyden spiller fra dine højttalere ca. et sekund senere.

Eksempler på apps hvorfra du kan streame trådløst:

  • iPod app’en (default app på iPad 2 etc.)
  • BeoPlayer

Se flere app i næste afsnit herunder.

Det er her vigtigt at understrege at AirPlay ikke er en app der skal hentes i App Store, men en funktionalitet der er indbygget i styresystemet (iOS 4.3 og fremad). AirPlay funktionaliteten kan så anvendes via de forskellige apps der har indbygget understøttelse af funktionen.

airplay og apple tvOvenfor beskrev vi et eksempel med streaming af lyd via AirPlay, men det er naturligvis ikke det eneste man kan streame! Billeder og video kan ligeledes streames til dit HDTV. Det kræver dog en Apple TV boks (2. generation).

Har du tilsluttet en Apple TV boks til dit HDTV er der næsten uanede muligheder mht. streaming af media-indhold direkte til fjernsynet. Du kan streame film du har gemt på din iPad direkte til dit TV. Du kan via AirPlay spille spil på dit TV, hvor du anvender iPad’en son “controller”. Naturligvis kan du også se de fotos du måtte have gemt på din iPad, direkte på TV’et.

Apps der udnytter AirPlay funktionen

iMovie

Via AirPlay kan du streame indhold direkte fra iMovie app’en til dit HDTV med en Apple TV boks tilkoblet – virker kun med 2. generation af Apple TV! (eneste krav herudover er at du skal køre iOS 4.3 eller højere på din iPad).

Remote

App’en er i i sin enkelhed en software baseret fjernbetjening hvormed du kan styre stort set alle Apple enheder. F.eks kan du med Remote app’en styre iTunes og Apple TV fra hvorsom helst i huset. Du kan således også anvende Remote app’en til at vælge og sende musik fra iTunes på din Mac eller PC direkte til dine AirPlay enablede højttalere.

  • IMDb Movies & TV
  • NASA App
  • Stitcher Radio
  • NYTimes
  • EyeTV

AirPlay på flere måder

Der er flere måder hvorpå man kan udnytte AirPlay funktionaliteten. Enten direkte sammen med AirPlay enablede enheder f.eks højttalere eller Apple TV, eller indirekte via Apple Airport Express (streaming af lyd til dine aktive højttalere – feks. B&O højttalere).

Comments are Closed