Fortryd køb af Apps i App Store

apple App Store - fortryd køb

Fortryd app køb i App Store

Du har sikkert allerede prøvet det – nemlig at downloade en betalings-app fra App Store, for så bagefter at konstatere at det f.eks. er en virkelig dårlig app eller at app’en slet er det du troede den var? Måske virker app’en slet ikke som du forventede!

Som du måske er bekendt med, er der som udgangspunkt ingen fortrydelsesret – bordet fanger! Når du køber en applikation på din iPhone eller iPad, er der som udgangspunkt ingen returret. Du må altså håbe på, at du køber den rigtige applikation, og at den fungerer, som du forventer.

Men fortvivl ikke – der er alligevel en mulighed for at du måske kan få dine penge retur! Herunder gennemgår vi trin for trin, hvordan du gør:

Hvis man som de fleste har sprunget let hen over det med at læse betingelserne for køb i Aap Store, er du nok heller ikke bekendt med hvad det faktisk er for betingelser man har accepteret hos Apple! Rent faktisk står der direkte i betingelserne at: “All sales and rentals of products are final”. Men som nævnt ovenfor findes der faktisk en udvej – læs videre herunder. Sådan får du pengene tilbage fra Apple:

Som udgangspunkt kan du ikke returnere købte spil og applikationer direkte fra din iPad eller iPhone. Det skal gøres på din computer fra programmer iTunes.

1. Åben iTunes og klik på iTunes Store i menuen til venstre.
2. Under “Quick links” tilhøjre finder du og klikker på “Account”.
3. Herefter vælges “Purchase history”.
4. Klik på pilen til venstre, ud for den app du vil returnere/klage over.
5. Når informationen om applikationen åbner, klikker du på “Report a problem”.
6. Vælg nu “Report a problem” ud for applikationen.
7. Vælg “I inadvertently purchased this application”.
8. Skriv en kort  men fornuftig begrundelse for at du fortryder dit køb og tryk “Send”.
9. Nu er det blot at afvente at Apple håndterer din klage.
10. Hvis din anmodning om returnering af pengene godkendes af Apple, vil pengene blive sat ind på din iTunes-konto.

Under pkt 8, bør man naturligvis angive en fornuftig årsag til at man fortryder sig køb. Så skulle man til gengæld også være rimelig sikker på at få sine penge retur. Skulle du stå i den situation at have fortrudt et køb i App Store, så er det ihvertfald værd at prøve ovennævnte fremgangsmåde, istedet for blot at acceptere tabet afvpenge og ikke gøre noget. Go ahead – try it!Comments are Closed