Top 5 tips til børneunderholdning med din iPad

20120728-230920.jpg

Nu er det snart ferietid og med det følger måske også nogle lange køreture i bilen, hvor de kære børn måske kunne gå hen og kede sig. Det findes der sikkert rigtigt mange gode råd mod, men vi mener bestemt at have nogle af de bedste råd her på ipadnyheder.dk. For hvad kan være bedre underholdning end en iPad? I det følgende vil vi ihvertfald prøve at give nogle gode tip til børneunderholdning med iPad’en.

Spil mod hinanden
Hvis du skulle være så heldig at der findes to iPad’s i familien eller en iPad og en iPhone eller en iPod Touch kan såmænd også bruges, så kan du udnytte dette til at spille mod hinanden. Det er ikke alle apps hvor det kan lade sig gøre, men bla. med spillet Real Racing er det muligt at køre racerløb mod hinanden. Denne funktionalitet aktiveres inde i selve app’en og det fungerer helt fint.

Musik og podcast
At anvende iPad’en til musik er oplagt, men måske har man endnu ikke så megen erfaring med podcast og lydbøger. Så er ferietiden jo en oplagt mulighed for at udforske dette nærmere og der findes uden tvivl masser af interessant materiale for enhver i iTunes Store.

Når det gælder musik til iPad’en, så har du måske allerede fået konverteret dine musik cd’er til digitalt format så de kan overføres til iPad’en vis iTunes. Skal du købe den nyeste musik er iTunes Store et oplagt sted. Via nedenstående søgefunktion, kan du nemt og hurtigt søge efter din favoritmusik i iTunes Store og via et par enkelte klik købe musikken – det er faktisk ekstremt nemt at blive ferieklar på den måde!Lydbøger
Vedrørende lydbøger, så er der nok ingen tvivl om at lydbøger vil være et rigtigt godt valg, når børnene sidder på bagsædet på den lange køretur på vej til årets feriedestination. Eksempler på gode danske lydbøger er f.eks. disse:

 • Troldeliv
 • Karla’s Kabale
 • Karla og Katrine
 •  

  Film på iPad
  Med iPad’ens superlækre skærm og ikke mindst med den nye iPad’s Retina skærm taget i betragtning, er det jo oplagt, at du kan udnytte dette til at se film på iPad’en. Hvis ikke du allerede har bilen fyldt op med DVD-afspillere, så vil det jo være oplagt at anvende din iPad til at afspille film på. Passagerne på bagsædet kan enten selv sidde og holde iPad’en eller du kan investere nogle få hundrede kroner i en nakkestøtteholder til iPad’en. Sørg for at købe en model der giver et godt udsyn for passagerne på bagsædet. Desværre findes der enkle modeller der ender med at man skal sidde i en temmelig unaturlig stilling for at kunne se noget på skærmen.

  Nu sidder du måske og tænker på hvordan er det nu lige, at man får film over på sin iPad? Det er faktisk ganske nemt. Der findes flere muligheder, men de er alle anske nemme at komme igang med.

 • Køb film og TV-serier på iTunes
 • Flyt konverterede film over på din iPad
 •  

  Det er efterhånden noget tid siden at Apple åbnede for muligheden, for at du som dansker også kan hente film og TV-serier direkte fra iTunes over på iPad’en. Du skal blot i iTunes app’en og vælge fanebladet “Film” og her kan du så enten vælge mellem flere forskellige kategorier eller du kan søge efter din ynglingsflm eller TV-serie. Herefter betaler du blot via din Apple-konto og voila så er du igang med at downloade den købte film til din iPad. Som et alternativ til ovenstående kan du anvende nedenstående søgeboks til at søge efter film:  Måske er du allerede en haj til det med film og har været igang med at konvertere dine DVD-film til et formanden kan ses på dine Apple enheder. Så har du nok også allerede gemt de konverterede film i iTunes og nu skal du så bare have koblet din iPad til din computer via USB-kablet og så have overført filmene til din iPad. Som du nok kan se af ovenstående beskrivelse er det supernemt at komme igang med film på din iPad.

  Indstil begrænsninger
  Et sidste godt råd når vi snakker børn og iPad, handler om indstilling af begrænsninger. Det handler om at du nok af sikkerhedshensyn bør overveje om ikke nogle funktioner bør begrænses, inden du overlader iPad’en til børnene på bagsædet.

  Nogle af apps indeholder det der på godt engelsk hedder – “In App Purchase” – det går i al sin enkelhed ud på at, app’en som regel er gratis med et vist indhold af funktionalitet og indhold, og hvis man så vil have adgang til mere indhold og/eller funktionalitet, så man for et mindre beløb, købe dette direkte inde fra app’en. Her skal man naturligvis som forælder, være opmærksom på at de kære små ikke selv har adgang tl dette. “In App Purchase” funktionen er en funktionalitet du selv kan styre via Indstillinger app’en. Her kan du simpelthen tillade det eller ikke.

  Det er måske en god ide at slå “In App Purchase”-funktionen fra, mens børnene har adgang til iPad’en. Vi har jo alle hørt historierne om skyhøje regninger, pga. at børn har spillet på iPad’en og haft fri adgang til at købe løs via mors eller fars kreditkort. Og her kan man dårligt skyde skyldes på børnene, idet de højst sandsynligt ikke har anet hvad de har haft gang i. Der er og bliver forældrenes ansvar. Se herunder hvordan du slår “In App Purchase” funktionen fra:

  20120727-200815.jpg

   

  20120727-200431.jpg

  Comments are Closed