Opsætning af automatisk Wi-Fi synkronisering mellem iTunes og din iPad

20120823-225758.jpg

Er du træt af at være afhængig af iTunes, når du skal synkronisere din iPad (eller iPhone)? Måske er du i tvivl om hvordan du får konfigureret din iPad til at foretage Wi-Fi synkronisering? Så læs videre her! Det fungerer stort set lige som en helt traditionel synkronisering med et USB-kabel, blot uden kabel, naturligvis. Det er vel at mærke uden USB-kablet, for du skal stadig have strømkablet tilsluttet for at det virker. Med udgangspunkt i, at Wi-Fi synkroniseringen foregår, mens du alligevel har sat din iOS enhed til opladning, kan man vel godt sige at det foregår automatisk og uden nogen form for indblanding fra din side. Vel at mærke, når det først er sat korrekt op. Du skal gøre følgende:

Først skal du sikre dig at din iPad (iPhone eller iPod Touch) er tilsluttet til dit trådløse netværk. Ligeledes skal din iPad køre med iOS 5, for at det kan lade sig gøre. De fleste kører sikkert med den seneste version af iOS, så der er ikke noget problem. For at være helt sikkert kan du tjekke versionsnummeret på styresystemet sådan:

Dernæst skal du sikre dig, at din computer med iTunes installeret er tilsluttet det samme trådløse netværk, som din iPad, samt at du kører med iTunes version 10.5. du kan tjekke versionsnummeret på iTunes sådan:

20120823-224942.jpg

Automatisk synkronisering mellem iPad og iTunes
Forbind nu din iPad (iPhone eller iPod Touch) til din computer, med et USB-kabel (det er det kabel der fulgte med, da du købte din iOS-enhed).

Såsnart iTunes har genkendt din iPad, skal du klikke på iPad’ens navn i menuen til venstre og derefter vælge fanebladet “Resume” øverst i vinduet.

Anvend nu scrool-funktionen og find den sektion hvor du ser muligheden “Synkroniser med iPad via Wi-Fi”.

Sæt nu en markering i afkrydsningsboksen, for at aktivere denne funktion.

Klik på “Anvend”-knappen.

Nu er du kommet igennem alle de nødvendige trin og næste gang programmet iTunes er åben på din computer og du sætter din iPad til opladning i en Dock eller med et kabel, vil iPad’ens navn dukke op i iTunes og synkroniseringen vi a Wi-Fi vil starte automatisk.

Manuel synkronisering mellem iPad og iTunes
Nu vil nogle måske argumentere for at denne synkronisering ikke er helt trådløs, fordi det kun kan foregå, når iOS-enheden er sat til opladning. Det er naturligvis korrekt. Det er således kun selve forbindelsen til computeren i form af et USB-kabel, man springer over her! Men der findes faktisk også en måde hvorpå du kan synkronisere din iOS-enhed med iTunes, uden at enheden er sat til opladning. Det er muligt at manuelt starte synkroniseringen fra f.eks. din iPad. På denne måde foregår det helt uden anvendelse af kabler. Se her hvordan du gør:

iPad Wi-Fi sync med iTunes

Her får du mulighed for at starte synkroniseringen manuelt.

iPad Wi-Fi sync med iTunes manueltComments are Closed