Se diskplads forbrug på din iPad

Har du efterhånden flere app’s på din iPad end du lige kan overskue? Har du også fyldt den med musik, som du enten har købt eller kopieret fra iTunes? Du har måske også hentet indtil flere bøger og magasiner, som ligger og fylder op i henholdsvis “Bladkiosk” og iBooks? Hvis du så også oveni købet har film og podcasts gemt på iPad’en, så kan man jo godt blive en smule nysgerrig efter at vide hvor meget det hele efterhånden fylder? Om man overhovedet har mere plads at gøre godt med!

Sammen med iOS 5.0 softwareopdateringen kom der faktisk en særdeles anvendelig funktion, hvormed du nemt og hurtigt kan få everblik over hvad din iPad er fyldt op med. Funktionen giver dig et fint overblik over hvor meget diskplads alle dine forskellige applikationer optager.

Følg blot nedenstående trin for at få et overblik over hvad optager hukommelsen på din iPad:

  1. Åben “Indstillinger “app’en og tryk på “Generelt” sektionen for at åbne denne
  2. Tryk nu på “Brug” i højre side af skærmen
  3. Brug-sektionen viser dig hvor meget diskplads der er til rådighed samt hvormeget plads der er nu. Derefter ser du en liste med de ti applikationer der optager mest plads på din iPad? Forneden under denne liste finder du en knap der åbner for en oversigt der viser detaljerne om diskplads forbrug for alle applikationer på din iPad

20120412-225610.jpg

Du kan nu trykke på de enkelte app’s for at se yderligere detaljer om app’en. Du kan se hvad selve app’en fylder samt hvor meget dokumenter og data tilhørende app’en fylder på iPad’en.

20120412-225638.jpg

Hvis vi f.eks. Åbner Musik app’en kan vi se (se foto herunder) at musik numre optager 3,1 GB ud af de 7,2 GB som Musik app’en optager ialt.

20120412-225721.jpg

Hvis du åbner detaljerne for en app der ikke er forudinstalleret på iPad’en, kan du se at man får mulighed for at slette app’en, hvis man vurderer at den optager for meget plads og at man iøvrigt ikke har brug for app’en mere.

20120412-225700.jpg

Muligheden for hurtigt at kunne danne sig et overblik over hvad der optager diskplads på din iPad, er en super anvendelig funktion der samtidigt gør det utroligt nemt at frigøre diskplads i en fart, hvis behovet herfor skulle opstå.

Ekstra tip:
Hvis du har fulgt ovenstående trin og tjekket diskpladsen på din iPad, har du måske bemærket at det faktisk ikke er alle app’s der optager diskplads, der er vist i oversigten! Fotos app’en vises ikke, på trods af at den formodentlig på de fleste iPad’en vil optage en hel del diskplads.

Der findes dog en måde at tjekke Fotos app’en diskplads forbrug på. Hvis du har aktiveret WiFi synkronisering på din iPad, burde du kunne se det i iTunes.

  1. Klik på din iPad’en navn i iTunes (i panelet i venstre side af skærmen)
  2. Se i bunden af skærmen hvor en række oplysninger omiPad’en er opsummeret
  3. Her kan du se hvor meget diskplads der er tilgængelig samt hvor meget plads der optages af henholdsvis Fotos, Programmer, Musik osv.

Hvis du ikke har aktiveret WiFi synkronisering, kan du sagtens se ovennævnte oplysninger alligevel. Du skal blot forbinde iPad’en til din PC, med det medfølgende USB-kabel, og derefter kan du finde oplysningerne som anvist ovenfor.

Comments are Closed