iPad og Apple AirPrint

Trådløs udskrivning fra iPad med Apple AirPrintArtiklen er opdateret d. 28-12-2011.

Med frigivelsen af iOS 4.2 til iPad, iPhone og iPod Touch lancerede Apple en ny feature kaldet AirPrint. Med Apple AirPrint kan du hurtigt og nemt udskrive direkte og trådløst fra dine iOS enheder. Du har ingen brug for kabler, idet der med Apple AirPrint er tale om 100% trådløs udskrivning. Uanset hvor du måtte befinde dig i huset, så finder din iPad, iPhone eller iPod Touch selv dine printere og opretter automatisk forbindelse til disse via dit trådløse netværk. hvd kan man så udskrive med AirPrint? Er det muligt at udskrive alt? Som udgangspunkt kan du formodentlig udskrive det, hvis du kan åbne det på din iPad, iPhone eller iPod Touch. Apple AirPrint virker med følgende programmer:

  • Mail
  • Safari browseren
  • Fotos
  • Apps med indbygget udskrivning

Med Apple AirPrint er det således muligt at udskrive e-mails, fotos, websider og dokumenter (også dokumenter vedhæftet i e-mails).

iPad2 udskriv med Apple AirPrintDet supersmarte ved Airprint er at det er gratis, du skal ikke hente og installere hverken software, drivere eller tilslutte nogen kabler overhovedet. Ved hjælp af blot et par tryk på din enhed, er du igang med at udskrive. Ydermere er det så smart at Airprint fungerer i baggrunden, dvs. at du ikke skal sidde og vente når du har igangsat en udskrivning. Du kan blot gå tilbage til din e-mail, dine fotos eller surfe videre på nettet, mens Airprint sørger for udskrivningen.

Krav til brug af AirPrint

AirPrint kræver, at du bruger en af følgende enheder, som kører iOS 4.2 eller en nyere version:

  • iPad
  • iPhone (3GS eller nyere)
  • iPod touch (3. generation eller nyere)

Du skal også bruge en printer, som understøtter AirPrint. Printeren skal være sluttet til det samme netværk som din iOS-enhed. (Bemærk: AirPrint fungerer kun sammen med en netværksforbindelse til en printer, der understøtter AirPrint. Printere, som er sluttet til USB-porten på din Mac, pc, AirPort-base eller Time Capsule, understøttes ikke.)

Apple AirPrint virker sammen med såkaldte AirPrint kompatible printere – og der findes efterhånden en hel del af disse fra flere forskellige printer-producwenter. Følg linket her og se oversigter med de mange forskellige AirPrint kompatible printere du kan anvende sammen med din iPad 2.

Comments are Closed