De bedste “gemte” funktioner iOS 7 – del 1 – “Ofte besøgte steder”

Har du opdateret din iPad med iOS 7 eller overvejer du endnu om du skal opdatere din iPad software til den nyeste version – iOS 7? Måske spekulerer du så også på hvad der egentlig  er nyt i iOS 7 – udover selve udseendet altså?

Den funktion vi vil omtale, findes i forbindelse med iOS 7’s Notifikation Center. Notifikation Center er egentlig ikke noget nyt, det fandtes også i iOS 6, men med iOS 7 opdateringen, har iPad’ens Notifikation Center fået et lidt anderledes udseende samt indhold. Vi kan kalde funktionen – “Ofte besøgte steder” (Frequent Locations)  – og funktionen findes som nævnt kun via Notifikation Center. “Ofte besøgte steder” – funktionen fortæller dig feks. hvor lang tid det tager for dig at køre på arbejde, eller hvor land tid det tager at køre hjem. Hvis der er andre lokationer du besøger ofte vil den også inddrage disse steder. Det smarte er at funktionen tager højde for tidspunktet på dagen og trafikken der nu måtte være på strækningen.

ipadnyheder.dk_ios7_kontrolcenter

Det er en rigtig smart funktion, som kan være anvendelig i nogle situationer. Hvis du ikke syntes du har behov for den, kan du dog også vælge at slå den fra. Men da den ikke som sådan skal aktiveres, men blot kører stille og roligt i baggrunden, og når og hvis man har brug for en hurtig vurdering af tidforbruget på en strækning, slår man blot op og tager et tjek.

Du finder funktionen sådan her:

  1. Åbn Indstillinger app’en
  2. Vælg Privacy indstillinger
  3. Lokationsbestemmelse
  4. Rul ned til bunden af listen for at finde “Ofte besøgte steder”

Her kan du nu aktivere/deaktivere funktionen med knappen øverst. Under knappen finde du en oversigt over dine senest besøgte steder, vist på et kort.

ipadnyheder.dk_ios7_kontrolcenter

 

 Comments are Closed