Apple Music – undgå automatisk forlængelse af abonnement

ipadnyheder_apple_music1Apple Music – Apple’s nye musik streamings tjeneste som blev lanceret fornylig, er gratis de første 3 måneder. Derefter koster det et månedligt gebyr at fortsætte med de samme funktioner til rådighed. Måske er du i tvivl med hensyn til om du skal prøve de 3 gratis måneder med Apple Music. Måske ved du allerede nu, at du ikke vil fortsætte med at bruge Apple Music efter prøveperiodens udløb. Du er måske også bekymret over, at Apple automatisk “forlænger” dit abonnement efter prøveperiodens udløb og dermed automatisk begynder at trække det månedlige abonnementsgebyr fra din konto?

Allerede nu kan du fjerne denne bekymring og dermed uden frygt for at glemme at afmelde, prøve Apple Music gratis i 3 måneder. Læs herunder hvordan du hurtigt og nemt slår Apple’s automatiske abonnementsfornyelse fra.

Der findes faktisk to metoder hvormed du kan slå denne funktion fra – enten via App Store eller via Apple Music app’en.

Mulighed 1: App Store

  • Åbn app’en App Store på din iPad (eller iPhone)
  • Scroll ned til bunden af siden
  • Her ser du en knap med teksten “Apple ID” – tryk på knappen
  • Tryk på “Vis Apple ID”

App Store

  • En pop-up boks dukker nu frem på skærmen:

Apple ID

  •  Nu trykker du på “Vis Apple ID” knappen.
  • Herefter åbnes dine konto indstillinger, hvorfra du styrer dine abonnementer
  • Under sektionen “Abonnementer” trykker du på “Administrer”.

Apple

  • Nu trykker du på “Apple Music abonnement” hvor du vil få muligheden for at fravælge automatisk fornyelse af abonnement.

Apple

Vigtig info: Selvom du slår automatisk forlængelse af abonnement fra, får du stadig gratis  adgang til Apple Music i 3 måneder.

Mulighed 2: Apple Music app’en

Du kan også få adgang til dine indstillinger for abonnementer via den nye Apple Music app.

  • Åbn Apple Music app’en
  • Klik på avatar-ikonet øverst til venstre i Apple Music

Apple Music

  • Tryk på “Vis Apple ID”

IMG_0442

  • Herefter kan du se den samme side som ovenfor under mulighed 1 – hvor du kan administere dine abonnementer.

Apple

Nu skal du bare trykke på “Administrer” knappen og fravælge automatisk fornyelse af abonnement.

Apple Music – abonnement eller gratis?

ipadnyheder_apple_music_apple_radioNår du tilmelder dig til Apple Music, får du adgang til alle funktionerne i en betalt konto, helt gratis de første 3 måneder. Efter de 3 gratis måneder er du dog nødt til at vælge, om du vil fortsætte med at betale til Apple Music – og dermed opretholde adgang til de betalte funktioner – eller nedgradere til en gratis konto. Hvis du ikke er sikker på hvad forskellen mellem de to kontotyper er, kan det være svært umiddelbart at foretage dette valg.

Herunder kan du se hvad du får adgang til via de to abonnementstyper samt hvad du så også går glip af, efter de 3 måneders gratis adgang, hvis du vælger ikke at forlænge dit abonnement på Apple Music.

Gratis abonnement

Hvis du ikke har et betalt abonnement med Apple Music, vil du være i stand til:

  • Lyt til musik, du har købt, rippet, eller uploadet til din iPad eller iPhone
  • Lyt til Beats 1 radio
  • Se og følg en kunstners Connect indhold (men ikke se eller downloade eksklusivt Connect indhold)
  • Lyt til reklame-støttede Apple Music radiostationer – du vil kun have et begrænset antal sangskrift til rådighed

ipadnyheder_apple_music_itunes

Betalt abonnement

Med et betalt abonnement, får du alle de ovennævnte, plus:

  • Ubegrænset adgang til hele Apple Music kataloget
  • Mulighed for at tilføje Apple Music sange til din Mac bibliotek og lytte offline
  • Hele dit købte og rippede musikbibliotek, synkroniseret og uploadet til iCloud
  • Ubegrænset antal Apple Music radiostationer kan gemmes i app’en
  • Mulighed for at like, kommentere, afspille og gemme Connect indhold
  • Adgang til Apple Music’s personligt udvalgte albums og spillelister (baseret på dine foretrukne kunstnere og genrer)

Hvad sker der, hvis du holder op med at abonnere på Apple Music efter tre måneders prøvetid?

Hvis du beslutter ikke at abonnere efter de tre måneders prøveperiode, sker følgende:

  • Enhver streaming af musik, du har tilføjet til dit bibliotek fra Apple Music kataloget vil ikke længere afspilles.
  • Medmindre du har iTunes Match-konto, vil du ikke være i stand til at streame din tidligere købte og uploadede musik til dine enheder, og eventuelle sange fra din Mac bibliotek, som du har hentet til andre enheder, vil blive fjernet. (Mac oprindelige iTunes-bibliotek forbliver som de er).
  • Du vil ikke længere have adgang til Connect indhold.
  • Du vil kun have adgang til et begrænset antal Apple Music radiostationer.