iPhone 4S – hvad er nyt?

Så er den landet – den nye iPhone. Den var længe ventet!. Men det var ikke en iPhone 5 der landede, som mange (vel de fleste) havde forventet og forudsagt. Istedet var det en iPhone 4S. iPhone 4S indeholder en række forskelle/forbedringer i forhold til iPhone 4. En meget hurtig opsummering af nogle af ændringerne – ses her:

Artiklen er opdateret – se udførlig beskrivelse af forskelle på iPone4 S og forgængeren iPhone 4, under videoen.

Præsentations-video af iPhone 4S:

 

 

Forskelle på iPhone 4S og iPhone 4:

Antenne forbedret

iPhone 4S indeholder en ny og forbedret antenne-teknologi. Den nye antenne-teknologi skulle gøre at telefonen er i stand til at skifte mellem telefonens to antenner, med en forbedret samtalekvalitet tilfølge.

Ny processor

Den nye iPhone 4S bliver klart hurtigere en den forgænger iPhone 4, som følge af, at den nye telefon indeholder en såkaldt dual-core processor. Det er den samme A5-processor der sidder i iPad 2, så der er lagt op til fart over feltet med den nye iPhone 4S. I praksis vil det opleves som at telefonen afvikler alting hurtigere. Bla. Skulle den langt hurtigere CPU være i stand til at klare syv gange hurtigere grafik, hvilket i praksis gør at langt flottere og mere avancerede spil kan afvikles på telefonen.

Bedre batteri

De fleste kan nok være enige i, at batteri-tiden har været en udfordring på alle iPhone modellerne indtil nu. Allerede efter én dags kraftig brug af telefonen, skulle den en tur i laderen natten over. Ved forsigtig brug kunne den måske klare to dage uden den livgivende ledning. men det skulle nu være ovre – det lover Apple ihvertfald. Den nye iPhone 4S skal have fået en langt bedre batteri-tid – op til 8 timer tale over 3G-netværket (7 timer for forgængeren). Det på trods af at iPhone 4S er ustyret med en langt kraftigere og dermed mere strømslugende processor!

Mere lagerplads

Når det drejer sig om lagerplads til henholdsvis musik, applikationer (apps), film, fotos osv., så giver den nye iPhone 4S dig lidt bedre vilkår end forgængeren. iPhone 4S lanceres i tre forskellige modeller (i modsætning til iPhone 4 som havde to modeller) nemlig – 16 GB, 32 GB og 64 GB.

Hurtigere internet

Den teoretiske downloadhastighed for data over 3G-netværket har nu et loft på 14,4 Mbps. iPhone 4 havde en grænse på 7,2 Mbps. Internettet kan derfor – teoretisk set – køre dobbelt så hurtigt i forhold til forgængeren, når vi taler om 3G-netværket. Det kræver dog, at ens 3G-abonnement understøtter denne hastighed på data!

Bedere fotos

Så kom den endeligt – det kamera der altid skulle have været  i iPhone! Apple har med iPhone 4S opgraderet kameret fra 5 megapixels til nu 8 megapixels i iPhone 4S. Men det er ikke den eneste forbedring – en ny linse/sensor-teknologi flottere farver, skarpere motiver og bedre hvidbalance – kort sagt flottere billeder. og der er mere endnu – ansigtsgenkendelse blevet inkluderet, og Apple lover, at iPhone 4S tager billedet dobbelt så hurtigt som feks. HTC Sensation og Samsung Galaxy S II.

Forbedret video

Allerede i opgraderingen fra iPhone 3Gstil iPhone 4 fik vi en væsentlig forbedring mht. kvaliteten af video optagen med telefonens kamera optager video i 720p). I den nye iPhone 4S er der sket endnu en forbedring – iPhone 4S optager HD-video i 1080p. Så bliver det ikke bedre!

Stemmestyring

Velkommen til fremtiden! Med iPhone 4S har Apple ført os en kæmpe skridt fremad mht. agt kunne styre din telefon med stemmen. Ikke at det er nyt, men hidtil har du været begrænset til simple kommandoer som ”Hvad er klokken?” og ”Spil sange med Michael Jackson”. Med iPhone 4S bliver der nu rig mulighed for at betjene centrale funktioner på dij telefon med stemmen. Stemmestyringen har med andre ord fået et gevaldigt løft med iPhone 4S. Funktionen/app’en hedder SIRI og du kan se mere om SIRI stemmestyringen i iPhone 4S i videoen herunder:


 

Med den såkaldte Siri-teknologi kan iPhone 4S-ejeren nu bede telefonen om at læse en sms op under bilkørslen, løbeturen, eller mens den ligger i lommen. Man kan ligeledes bede den om at svare på beskeden. Der kan dikteres i mail og noter, man kan lave kalenderaftaler, spørge om vej, høre vejrudsigten, osv. Foreløbig er Siri blot i beta og virker på engelsk tysk og fransk. Flere sprog og funktioner er dog på vej.

AirPlay spejling

Med den kommende styresystem-opdatering til iOS 5 kan iPhone 4S ‘spejle’ det, der foregår på skærmen, så det toner frem på tv’et. Dette kan ske trådløst, hvis man har investeret i Apple TV, eller via kabel og en specialdesignet adapter. På den måde kan man se alt – spil, fotos, video, præsentationer – på den store skærm i stuen.Comments are Closed