Gratis musik streaming til din iPad med Spotify

ipadnyheder_spotify_gratis_musikstreaming4

Gratis er jo altid godt og når vi så taler om gratis musik til f.eks. din iPad, så er det ekstra godt! Du kender sikkert allerede nogle af de forskellige musikstreaming tjenester, men er måske ikke kommet rigtigt igang med at prøve dem af endnu. Måske er du også blevet skræmt væk af, at de fleste hidtil har haft en gratis prøveperiode (typisk en måned), men derefter skulle man så betale et månedligt gebyr for at kunne streame musik. Men nu har Spotify imidlertid lanceret en helt gratis “version” af deres streamingtjeneste – og her taler vi altså om gratis streaming af musik også efter den første måned, og også til din mobil og/eller iPad. Tjenesten har fået navnet Spotify Mobile Free.

ipadnyheder_spotify_gratis_musikstreaming

Spotify Mobile Free giver dig mulighed for at lytte til gratis musik på to måder –

  • Radiokanaler
  • Spillelister

Nu da Spotify Mobile Free er gratis, så tænker du nok hvilke begrænsninger der mon er i forhold til Spotify’s betalingstjeneste som stadig findes (koster 99 kr/mdr)? Naturligvis findes der nogle begrænsninger, ellers ville Spotify jo slå deres egen forretning i smadder, i løbet af kort tid. Sagen er, at de få begrænsninger der findes i Spotify Mobile Free måske i virkeligheden er så få og ubetydelige, at man sagtens kan leve med dem og dermed få adgang til gratis musik streaming på iPad’en (og mobilen). Nedenfor forklarer vi lidt om hvilke funktioner du har tilgængelig i Spotify Mobile Free og herunder nævnes begrænsningerne/forskellene i forhold til betalingsversionen også – så er det op til dig at vurdere om du mangler nogle funktioner eller om du faktisk godt kan leve med forskellene og til gengæld få dig en gratis musikstreaming tjeneste til din iPad (eller iPhone).

ipadnyheder_spotify_gratis_musikstreaming1

Spotify Mobile Free lader dig oprette spillelister enten på din computer eller direkte i Spotify Mobile Free, og her kommer så en af forskellene i forhold til betalingsversionen – du kan ikke selv bestemme hvilken rækkefølge numrene i spillelisten afspilles i. Men det er i virkeligheden nok noget man godt kan leve med. Hvis din spilleliste indeholder mindre end 15 sange, så tilføjer Spotify Mobile Free selv flere sange til listen. Disse numre er typisk ældre numre, men det er måske i virkeligheden en ganske god funktion – måske opdager du numre du ikke kendte på den måde! En anden detalje ved gratis versionen er, at man ikke kan gemme spillelisterne offline.

Spotify Mobile Free indeholder også reklamer, som vil blive bragt ind imellem dine valgte musiknumre. Der er tale om reklamer af ca. 2 minutters varighed for hver times afspillet musik. Det er nok noget man sagtens kan leve med. Men mængden af reklamer kan jo naturligvis ændre sig over tid.

ipadnyheder_spotify_gratis_musikstreaming3

Hvis du vælger at lytte til radiokanaler, så vælger du en bestemt musikgenre og Spotify Mobile Free leverer så nonstop musik indenfor den valgte genre. Dog kan Spotify’s valg af lignende musiknumre godt til tider syntes at falde lidt ved siden af. Men mon ikke man også kan leve med dette også? Du kan jo altid klikke videre til næste nummer.

Indtil videre syntes Spotify Mobile Free at være et rigtigt godt bud på en anvendelig gratis musikstreaming tjeneste, så må tiden vise om Spotify kan bibeholde tjenesten som den er, eller om de mister for meget af deres forretningsgrundlag (betalingsversionen af Spotify Mobile) til den gratis tjeneste og derfor bliver nødt til at ændre på indholdet og funktionerne i Spotify Mobile Free.

Du finder Spotify Mobile Free i iTunes på dette link.

Læs om superlækker lyd til din iPad her.

Lær hvordan du streamer iPad musik til dine B&O højttalere.

Comments are Closed