GMail på din iPad – se hvordan du gør det korrekt her!

20121228-220036.jpg

Hvis du læser dette, er det sikkert fordi du også anvender Gmail, som millioner af andre, over hele verden. GMail er Google’s gratis email, som normalt anvendes direkte fra en web-browser. Men naturligvis kan du også få email på din iPad (eller iPhone). Det er supernemt at konfigurere og det kan gøres på to forskellige måder, men én af måderne er klart at foretrække, idet den eliminerer nogle problemer.

Den nemmeste og hurtigste måde at konfigurere GMail på din iPad på er at anvende den “indbyggede” option GMail, som så konfigurerer din iPad til at anvende Gmail med den såkaldte IMAP protokol. IMAP protokollen er som udgangspunkt en udmærket email protokol at anvende, som er gratis og den konfigureres let automatisk i iOS. Der erindringsskrivelses nævnt enkelte problemer med at anvende Gmail via IMAP protokollen, så som at kladder gemmes dobbelt på serveren samt at beskeder bliver “push’et” relativt langsomt.

Den anden metode, som klart er at foretrække går under navnet “Exchange ActiveSync”. Det er egentlig en funktionalitet som Google har købt licens til fra Microsoft, som gør det muligt for diverse mobile platforme at få forbindelse til mange af Google’s forskellige tjenester.

Det betyder så, at også iPhone og iPad brugere har fået mulighed for at konfigurere deres enheder til at tilgå Google email, kontakter og kalender via Exchange, som er en protokol der simpelthen er hurtigere, når det kommer til “push” af email beskeder og samtidigt løser nogle at de småproblemer der findes når Gmail tilgås via IMAP-protokollen.
Det kan derfor kun anbefales at du anvender “Exchange” når du vil have adgang til din Gmail på din iPad og iPhone.

Følg disse trin for at konfigurere din Gmail på iPad’en med “Exchange ActiveSync”:

  1. Åbn “Indstillinger”-app, vælg “E-post, kontakter, kalendere” og vælg herefter “Tilføj konto …”.
  2. På næste skærmbillede vælger du “Microsoft Exchange” (du skal IKKE vælge “GMail”).
  3. Nu indtaster du så din GMail adresse samt det tilhørende password og trykker “Næste”.
  4. Nu skal du indtaste følgende i feltet “Server”: m.google.com. I feltet “Email” indtaster du blot din GMail-adresse igen. Feltet “Domæne” behøver du ikke udfylde. Tryk på “Næste”.
  5. Hvis du har indtastet din GMail-adresse samt password korrekt, vil du nu se en skærm hvor du kan vælge hvilke elementer fra din GMail-konto, du vil synkronisere med din iPad.

Du har nu sat din iPad op til at synkronisere med din GMail-konto og du vil opleve at hhv. din e-post, kalender samt kontakter fra din GMail-konto bliver synkroniseret med de iOS apps der håndterer disse funktioner på din iPad.

20121228-215152.jpg

Comments are Closed