6 tips der forlænger batteritiden på din iPad (og iPhone)

I virkeligheden er nedenstående tips måske mere aktuelle for din iPhone, da den jo har en kortere batteritid end iPad’en. Men hvis du ofte er på farten med din iPad, så er du garanteret interesseret i disse tips også – det er altid lidt “træls”, når iPad’en melder lav batteri-niveau, og du må til at finde laderen frem og derefter er bundet til en position tæt på en stikkontakt. Alt i alt handler det om at få lukket ned for de apps og funktioner du ikke nødvendigvis har brug for at have kørende hele tiden på din iPad (eller iPhone) – se de 5 tips herunder:

GPS
Bruger du GPS funktionen i din iPad eller iPhone meget, er det nemt at glemme at lukke app’en ned igen. Konsekvensen er at du hurtigt dræner din iPad/iPhone for batteri. Hvis du vil spare på batteriet skal du derfor huske at lukke for alle de apps der bruger GPS funktionalitet, når du er færdige med at bruge dem.

Skærmen
Skærmen på din iPad/iPhone står faktisk for størstedelen af batteri-forbruget, så du kan spare strøm ved at sætte lysstyrken så lavt som muligt. En anden strømsparende ting du kan gøre, er at vælge en mørk baggrund. Desuden bør du vælge en statisk baggrund. Vælger du en bevægelig baggrund bruger du mere strøm! En sidste ting du kan gøre er at sætte timeout funktionen til så få sekunder som muligt. Naturligvis kan det være irriterende at iPad’en slukker blot du kigger væk, men du sparer altså strøm på denne måde.

Luk programmer
Har du for vane blot at minimere apps når du er færdig med at bruge dem? Hvis du ikke dine lukker dine apps helt vil din iPad og iPhone også bruge mere strøm end nødvendigt. For at lukke dine programmer helt skal du dobbelt-trykke på startknappen. Nederst på din iPad og iPhone kan du nu se alle de programmer der er minimeret, men stadig er åbne. Nu trykker du blot på en app og holder trykket, hvilket gør at der øverst i venstre hjørne af alle apps dukker et lille rødt kryds op. Tryk på krydset for at lukke den enkelte app. Når du er færdig med at lukke apps, skal du trykke en gang på startknappen for at vende tilbage til normaltilstand. Først nu har du reelt lukket dine apps og har dermed forlænget batteritiden på din iPad og iPhone.

Wi-Fi
Som de fleste har du nok også Wi-Fi slået til konstant på din iPad (eller iPhone). Det er naturlig fordi det er superpraktisk og supernemt at din iOS enhed selv finder og forbinder sig din kendte trådløse netværk. Men du skal være opmørksom på at det naturligvis også er en strømsluger at have slået til. Hvis du virkelig vi spare på strømmen og derved forlænge batteri-tiden på din iPad og iPhone, bør du slå Wi-Fi fra og kun slå funktionen til når du reelt har behov for det. Hvis du er helt ærlig, så er det garanteret kun en brøkdel af din dag, du faktisk befinder dig i nærheden af et trådløst netværk, som din iOS-enhed kan forbinde til.

Via Kontrolcenter kan du nemt slå Wi-Fi og Bluetooth fra og til igen når du har brug for det.

Via Kontrolcenter kan du nemt slå Wi-Fi og Bluetooth fra og til igen når du har brug for det.

Auto upload af fotos
Hvis du har en Dropbox konto, så kender du måske også den smarte funktion der automatisk kan uploade dine fotos til en folder i Dropbox, hver gang du har taget et foto med din iPad eller IPhone? Nu er det sådan at denne smarte funktion også er med til at dræne batteriet på din iPad og iPhone for strøm. Med mindre du absolut har brug for at tage automatisk backup af dine fotos, så kan det anbefales at slå denne funktion fra, for derved at spare strøm på iPad og iPhone batteriet.

Bluetooth
Bluetooth funktionen er rigtig praktisk i rigtigt mange situationer, men det er også et faktum at Bluetooth funktionen bruger en hel del strøm, når du har dette aktiveret hele tiden. Indrømmet det kan være svært at undvære Bluetooth helt og det netop hvis du ofte har behov for Bluetooth til at interagere med andre devices, så vil det være et irritationsmoment at skulle ind i Indstillinger app’en og slå Bluetooth til og fra igen. Men i en situation hvor du nødvendigvis er tvungen til at skulle spare på din smartphone’s batteristrøm, så kan det anbefales at slå Bluetooth fra.Comments are Closed