iPad 2 – Wi-Fi eller 3G? Hvilken model skal du vælge?

Use iPhone 4 as hotspot for iPad 2Hvad skal man nu vælge, når man står der og skal træffe valget omkring hvilken iPad 2 model man skal investere i? Jo, det kan være svært, men her på ipadnyheder.dk kan vi måske hjælpe beslutning på vej, med nogle gode råd og fakta. Vi vil skelne mellem to situationer, idet de forskellige situationer giver to forskellige anbefalinger. Den ene situation er den hvor du er ejer af en iPhone 4. Den anden situation er hvor du ikke har en iPhone 4.


Ejer en iPhone 4

Hvis du står for at ville erhverve dig en iPad 2 og ikke helt ved om du skal vælge Wi-Fi udgaven eller udgaven med både Wi-Fi og 3G, så kan det faktum, at du i forvejen ejer en iPhone 4 være med til at afgøre valget. Hvis du har en iPhone 4 vil det i princippet være spild at vælge en iPad 2 med 3G, idet du allerede via din iPhone 4 har adgang til 3G, også fra din iPad. Hvordan hænger det nu sammen? Jo, i den seneste opdatering af iOS softwaren til både til iPad og til iPhone (iOS 4.3), findes der nu en ny funktion der tillader dig at dele din 3G forbindelse på din iPhone med andre via Wi-Fi, Bluetooth eller USB-forbindelse. Det forudsætter naturligvis at du har din iPhone 4 med dig, men det har man som regel altid. Men så har du altså altid en 3G forbindelse i lommen, som du kan koble din iPad op til og hermed har du i praksis 3G adgang fra iPad’en, vel at mærke uden at have 3G på iPad’en. Ved at benytte denne metode får du faktisk også reelt GPS på din iPad, idet Google Maps vil vise den kendte blå prik i Google Maps app’en, dér på kortet hvor du befinder dig. Dette sker naturligvis i kraft af iPhone 4’s GPS funktion.

Vi kan altså konkludere at du kan spare nogle penge ved at vælge Wi-Fi-modellen fremfor Wi-Fi + 3G-modellen, vel at mærke hvis du alligevel altid har din iPhone 4 i lommen.

Ejer ikke en iPhone 4

I tilfælde af, at du ikke ejer en iPhone 4, så står man naturligvis i en lidt anden situation og skal afgøre med sig selv om adgangen til 3G er strengt nødvendig. Hvis du alligevel kun skal/vil anvende din iPad, når du er i nærheden af et trådløst netværk, så er der ingen grund til at vælge iPad modellen med 3G. Hvis du derimod vil være i stand til at anvende din iPad uanset hvor du befinder dig, så er anbefalingen oplagt: Så skal du vælge en iPad -model med Wi-Fi og 3G.

Nu er det ikke for at gøre dig ektra forvirret, men faktisk kunne du stå i den situation, at du alligevel står og skal have dig en ny mobil telefon inden for en overskuelig fremtid. Så kunne man jo overveje at vælge en iPhone 4 og så spare lidt penge på iPad kontoen. Måske kunne man så også overveje at vente lidt endnu, idet rygterne om den kommende iPhone 5 bliver flere og flere. De seneste rygter om iPhone 5 siger, at vi måske allerde kan forvente at se en iPhone 5 til juni. Læse mere om iPhone 5 her.Comments are Closed