iPad 2 – Hvorfor skal du købe en iPad?

iPad 2 – hvorfor skal jeg købe en iPad 2?

Her på iPadnyheder.dk har vi et par tidligere artikler skrevet om dette dilema – skal du investere i en iPad eller ikke? Du har formodentlig en PC eller en Mac, og måske har du også investeret i en iPhone og hvad skal du så med en iPad? Der er tidligere både på nettet og i div. aviser skrevet en del om hvordan iPad’en og tablet PC’er i det hele taget passer ind i folks behov og brugsmønster. Her på iPadnyheder.dk vil vi også gerne vejlede dig på bedste vis og vil forsøge at give et bud på hvilket behov en iPad kunne dække. Så kan du jo se om dette bud stemmer overens med dine behov.

Inden du læser videre, så se lige her:  Måske har du allerede konstateret at du har behov for en iPad, men ikke købt den endnu – så overvej lige om ikke du har lyst til at deltage i en konkurrence om at vinde en iPad2! Måske er du den heldige vinder – hvem ved?

Som nævnt er du måske allerede ejer af en iPhone som er fyldt godt op med diverse nyttige (om måske mindre nyttige) apps, og du føler dig allerede ganske godt forbundet med resten af verden, selv når du er på farten og ikke lige har din PC ved hånden. Så er spørgsmålet naturligvis om det kan betale sig at investere i en iPad? Ipad’en er jo i bund og grund blot en større udgave af iPhone’en! Blot med den undtagelse at du ikke kan ringe fra den (IP-telefoni via Skype virker dog fint på iPad’en). Dog er der visse forskelle fra iPhone’en til iPad’en som er værd at fremhæve. Netop hvis man sammenligner med iPhone’en og betragter dén som det alternative arbejdsredskab på farten, er det jo netop størrelsen der er fordelen ved iPad’en! Hvis man skal være blot en smule produktiv er iPad’en klart et bedre alternativ, når der skal arbejdes og for den  sags skyld spilles, når du er på farten. Herunder har vi prøvet at fremhæve 4 gode argumenter for at du skal investere i en iPad. De fire argumenter uddybes nærmere herunder:

1. Det er størrelsen der gør det!

iPad’en vejer ikke meget i forhold til en bærbar PC. Den har en relativ lang batterilevetid – mere en 10 timer – hvilket er mere end de fleste bærbare PC’er. Den har en super lækker skærm i en passende størrelse (iPhone’en er for lille til længere tid arbejde), og skærmen viser film i HD opløsning. Udover at kunne se film giver iPad’en dig mulighed for at lytte til podcasts (eller se video podcasts), tjekke email, surfe på nettet, se videoklip på YouTube, adgang til dine fotos samt meget mere. Der findes ydermere en mængde apps i App Store der gør at du sagtens kan vedligeholde websider samt følge med i dine online forretninger, mens du er på farten og væk fra til PC. iPad’en kan sagtens betragtes som en “mobil computer” – blot mindre, lettere og nemmere at have med end en almindelig bærbar PC. Yderligere kan iPad’en sagtens fungere som en ekstra compter i hjemmet – helt sikkert et kærkomment alternativ til dem der måske nu må dele en computer derhjemme.

2. Multi-tasking

Det faktum at iPad’en nu er en “fuldblods” multi-tasking maskine er blot yderligere et argument for at det måske godt kan “betale” sig at satse på en tablet computer. Som på en PC eller Mac kan du sagtens arbejde med flere programmer åbne samtidigt på iPad’en. Man skal dog være opmærksom på at mange samtidige åbne programmer og apps kan sløve iPad’en en smule. Batteriet vil ligeledes også hurtigere skulle gen-oplades. Men i praksis er dette ikke noget reelt problem, specielt ikke i den seneste iPad 2 model. De første anmeldelser af iPad 2, fortæller at den er næsten umulig at køre tør for strøm, hvilket jo netop er en drøm for folk på farten. De seneste versioner af iOS softwaren som er styresystemet på iPad’en, gør det ligeledes muligt at printe direkte fra iPad’en til en AirPrint kompatibel printer, som er tilsluttet dit trådløse netværk derhjemme. Se også en demonstration af AirPrint i denne artikel.

3. Musik,  film, e-bøger og meget mere

Der findes nu mere end 65.000 apps til iPad’en i Apple’s App Store. Her i blandt findes også apps der transformerer din iPad om til en spille-konsol – hvor du kan spille alverdens spil. Ligeledes findes der apps der gør det muligt at se TV, og dermed måske også dit ynglingsprogram direkte på iPad’en. Som det er kendt fra diverse udgaver af Apple’s iPod’s, kan du også downloade musik direkte fra iPad’en via iTunes som findes på selve iPad’en, hvilket er ganske smart og praktisk. Se en tidligere artikel om iPad og iTunes her.

Når vi snakker film og e-bøger, er det igen iPad’ens størrelse der spiller en afgørende faktor. Igen må det konkluderes at iPad’ens har den rette størrelse når der seriøst skal ses film eller læses bøger på farten (eller i hjemmet for den sags skyld).

4. Kommunikation

iPad 2 – hvorfor skal jeg købe en iPad

Vi skal kun ganske få år tilbage i tiden, hvor det at føre en face-to-face samtale over telefonen blev anset for værende science fiction. Nu er det blevet en realitet. Det skyldes ikke mindst iPad 2’s mulighed for at anvende FaceTime app’en til at føre video-samtaler med andre iPad 2 eller iPhone 4 ejere. Men også Skype kan her (på iPad 2) anvendes til at føre video-samtaler med! Når det foregår via Skype er der tale om IP-telefoni og man er ikke bundet af at samtale partneren også har en iPad 2 eller en iPhone 4 – via Skype kan video-samtaler føres med alle der har Skype på PC’en eller Mac’en. Igen en supersmart og praktisk funktion, når man f.eks er på farten.

Herfra iPadnyheder.dk’s side håber vi du har fået nytte af ovenstående gennemgang og måske er blevet mere afklaret mht. om du har behov for en iPad, for at kunne holde kontakt til omverdnen, både på farten og derhjemme.

Skulle du allerede have bestemt dig for at du har behov for en iPad, men måske ikke har sparet sammen til den endnu, så kan du jo satse på at deltage i en konkurrence om at vinde en iPad 2? Klik her for at læse mere om iPad 2 konkurrencen. Eller klik på linket herefter for at springe direkte til konkurrencen – Vind den nye iPad 2 – klik her.Comments are Closed