iPad med Retina-skærm – eller iPad 4?

iPad 4Tirsdag aften i denne uge (23 Okt. 2012) præsenterede Apple en række nyheder og opdateringer. Blandt de mange nyheder var også en ny iPad. Det sker blot 7 måneder efter at Apple præsenterede den nu gamle model – iPad 3 (eller den nye iPad). Faktisk iPad 3 modellen helt forsvundet og tilbage står så iPad og den seneste iPad model – men hvad hedder den egentlig – denne seneste iPad fra Apple?

iPad med Retina skærm – ja, sådan hedder den seneste version af iPad’en ifølge Apple selv. Forskellige steder på nettet omtales den dog også som iPad 4, og mon ikke at det er denne betegnelse den vil ende med at få i daglig tale fremover. Men hvorfor lancerer Apple allerede en iPad 4, så kort tid efter lanceringen af den nye iPad (iPad 3)? Lad os se lidt på hvad iPad 4 er for en størrelse og dermed på forskellen.

Omdrejningspunktet for iPad 4 er stadig Retina skærmen (ligesom på iPad 3), men derud over er der en række forbedringer i forhold til iPad 3:

  • En dobbelt så hurtig processor – en A6X-processor
  • Nye LTE (4G) muligheder (skulle understøtte 4G på frekvensen 1800 MHz – som Telia, 3 samt Telenor anvender (ikke TDC))
  • Samme skærmopløsning (1024 x 768) som i den forige model
  • Forbedret Wi-Fi funktion – download med op til 150 Mbit/sec.
  • Lightning connector (nyt ladestik – samme som på iPhone 5)
  • Fåes med hhv. 16, 32 eller 64 GB hukommelse – enten med Wi-Fi eller med Wi-Fi + 3G/4G
En iPad 4 med 16 GB hukommelse og Wi-Fi forbindelse skulle lande påen pris der hedder 3.999 kr. En iPad med Retina skærm (iPad4) skulle kunne bestilles i Apple Store fra d. 26 Okt. 2012.Comments are Closed