Brug iPad 2 sammen med dine B&O-højttalere

Apple Airport Express anvendt sammen med f.eks. iPad og iPad 2 har vi tidligere beskrevet her på ipadnyheder.dk, men det skal nu ikke afholde os fra at gøre det igen. Den første artikel var en mere generel beskrivelse af Airport Express og dets anvendelsesmuligehder sammen med henholdsvis iPad 2, iPhone samt iPod Touch. Denne artikel går et skridt videre og anviser mere konkret hvordan du ved hjælp af Airport Express kan udvide funktionaliteten af din iPad 2, iPhone eller iPod Touch.

Brug iPad 2 som musikanlæg med AirPort Express

Brug iPad 2 som musikanlæg med AirPort Express

Følg med når vi i det følgende beskriver hvordan du ved hjælp af Airport Express kan “koble” din iPad 2, iPhone og iPod Touch sammen med et par aktive højttalere. Nu kunne man jo så spørge om hvorfor man skulle gøre det? Svaret er at du hermed kan få trådløs streaming af musik fra dine Apple enheder (incl. PC og Mac computer) og det sker naturligvis via Apple Airplay som findes på din Apple enhed hvis du har opgraderet til den seneste version af iOS-styresystemet (Airplay findes fra iOS ver. 4.2).

Det skal du bruge:
  • Et sæt aktive højttalere (eksemplet herunder omhandler BeoLab 4)
  • En Airport Express fra Apple
  • Et kabel mellem højttalere og Airport Express
  • En iPad, iPad 2, iPhone (3Gs el. 4), iPod Touch eller PC el. Mac computer
Apple AirPort Express

AirPort Express sættes direkte i strømudtaget

1. Fremskaffelse af kabel
Det første du har brug for at fremskaffe er det kabel der skal forbinde dine aktive højttalere med din Airport Express enhed.
Nu afhænger det naturligvis af hvilke aktive højttalere der er tale om, men eksemplet her beskriver hvordan du forbinder et sæt BeoLab 4 højttalere fra Bang & Olufsen med Airport Express samt hvilket kabel du skal anvende.

 

Når du f.eks køber din Airport Express hos en forhandler vil du sikkert blive udsat for at blive spurgt om du ikke også skal bruge nogle kabler og det skal du naturligvis, men her bør du være opmærksom på at du får valgt de korrekte kabler og ikke bare accepterer de kabler forhandleren nu end måtte forsøge at overtale dig til at købe. Oftest har de ikke de korrekte kabler. Gør dig selv den tjeneste at søge lidt rundt på nettet. Ofte vil man kunne finde en masse beskrivelser og tips i forskellige forums hvor folk i samme situation som dig, har diskuteret emnet og fundet frem til løsninger.

 

Hvis du er heldig kan du imidlertid også anvende det følgende tip. Heldigvis findes der virksomheder der har specialiseret sig i at fremstille kabler der passer lige præcist til bla. Bang & Olufsen produkter. Et sådan firma er bla. dette www.soundsheavenly.co.uk. Her finder du alverdens kabler til at forbinde Bang & Olufsen audio/video-udstyr med hinanden samt med tredieparts udstyr. Firmaet er dog også leveringsdygtig i kabler til andet high-end audio/video-udstyr.
Du kan anvende hjemmesidens udmærkede søgefunktion til at finde lige netop de kabler du har brug for. Bestilling og levering fungerer glimrende og du har dine kabler inden for den lovede tidsfrist.

 

2. Forbinde højttalere og Airport Express
Næste skridt er at forbinde dine aktive højttalere med din Airport Express enhed. Det er vigtigt at du gør dette før du tænder for AirPort Express enheden. Du skal forbinde kablet til “LINE IN” på dine højttalere og den anden ende af kablet forbindes til “3,5 mm jack-stik” udgangen på Airport Express enheden.

 

AirPort Express forbindes med et kabel til dine aktive højttalere

AirPort Express forbindes med et kabel til dine aktive højttalere

 

Når dette er gjort kan du sætte strøm til dine aktive højttalere og du kan sætte Airport Express enheden direkte i stikkontakten, hvorved du også tænder på Airport Express enheden. Du er så klar til at konfigurere Airport Express.

 

3. Konfigurering af Airport Express
Sammen med AirPort Express får du også en CD med den software der er nødvendig for at konfigurere AirPort Express enheden. Hvis du imidlertid skulle være i den situation at din PC ikke har et CD-drev, så fortvivl ikke  – du kan sagtens finde den nødvendige software på nettet. Du downloader blot softwaren, installerer den og straks kan du gå igang med at konfigurere AirPort Express.
Du finder den nødvendige AirPort Express software her.

 

Selve konfigureringen af AirPort Express er utrolig enkel. Du følger blot vejledningen, som også bliver leveret sammen med AirPort Express og i løbet af 5-10 min. har du konfigureret AirPort Express og er klar til at streame musik trådløst direkte til dine aktive højttalere.

 

4. Trådløs streaming af musik
Med dine aktive højttalere (i dette tilfælde BeoLab 4 fra Bang & Olufsen) forbundet med de korrekte kabler til din AirPort Express og strømmen sat til, er du nu klar til at streame musik direkte til dine højttalere fra enten din PC eller Mac, fra din iPad, iPhone eller iPod Touch.

 

Apple AirPlay

Brug AirPlay til at aktivere dine højttalere

Uanset fra hvilken enhed du vælger at streame musik fra, skal du blot vælge at aktivere AirPlay funktionen, for at få musikken sendt ud til dine højttalere. Når du berører Airplay ikonet får du to valgmuligheder frem på skærmen. Den ene er f.eks. din iPad2 og den anden er så din Airport Express-enhed – og det er den sidste du skal vælge for at sende musikken ud til dine højttalere.

 

Comments are Closed